REGULAMENTUL CONCURSULUI
"MINI TOPMODEL ROMANIA"

"MINI TOPMODEL ROMANIA" este inregistrat ca marca la Oficiul de Stat pentru Inventii si MarciEste permisa participarea concurentelor si a concurentilor care, prin reprezentatii lor legali, indeplinesc urmatoarele cerinte:

- completeaza si expediaza prin e-mail fisa de inscriere - expediaza prin e-mail un minim de 3 fotografii de prezentare;- participa la sustinerea activitatilor Fundatiei O.M.R. cu o sponsorizare in suma de minim 250 RON.

Acesta suma va fi virata in contul RO12RNCB0067004793810001 apartinand FUNDATIEI O.M.R. deschis la BCR Sucursala Dr. Felix din Bucuresti cu specificarea SPONSORIZARE si cu numele concurentului. Expedierea materialelor de inscriere ale concurentilor se face imediat dupa depunerea sponsorizarii.

Organizatorii vor confirma prin e-mail primirea materialelor de inscriere cat si a sponsorizarii. Daca se intampla sa fi expediat cele necesare dar nu ati primit a doua zi confirmarea prin e-mail, reveniti cu e-mail sau telefon pentru a grabi clarificarea situatiei.- cei care se inscriu pentru sectiunea speciala de MINI FOTOMODEL trebuie sa prezinte organizatorilor, inaintea inceperii concursului, albumul foto cu imaginile de pentru concurs. Imaginile pot fi alb-negru sau color.

Aceleasi imagini, in format digital (electronic), in aceeasi ordine ca si in album trebuie expediate organizatorilor cu minim 5 zile inaintea datei concursului, prin e-mail, urmand a fi pregatite pentru proiectie. Dimensiunile maxime ale fiecarei imagini nu trebuie sa depaseasca 5 M.Formatul imaginilor - JPG. Adresa de e-mail la care se expediaza fotografiile: birou@minitopmodel.roTINUTELE FOLOSITE DE MANECHINE IN DEFILARILE IMPUSE DE PROBELE DE CONCURS

Tinutele mechinelor vor fi personale. Fiecare manechin are libertatea de a se prezenta cu tinutele pe care le considera ca fiind cele mai potrivite siesi. Organizatorii nu se implica in niciun fel in acest domeniu. Fiecare echipa copil-parinti are libertate deplina de alegere.

IMPORTANT! NU se admit pantofi cu toc decat pentru ultima categorie de varsta. Dar si acolo, tocul trebuie sa fie cel mult moderat ca inatime.

Organizatorii nu pot asigura conditii pentru calcare asa incat tinutele trebuie pregatite, deplasate si pastrate cu grija.

MODUL DE COMPORTARE IN TIMPUL CONCURSULUI
A CONCURENTELOR, CONCURENTILOR CAT SI A SUSTINATORILOR ACESTORA.
FATA DE PARTICIPANTI

- Fata de concurenti, toata lumea trebuie sa aiba o atitudine prietenoasa, atenta, respectuoasa, calma, de sustinere si intrajutorare. Vor fi evitate neintelegerile pentru ca atmosfera sa fie una de amicitie, intelegere, respect.

Copiii si insotitorii lor vor putea fi sub imperiul emotiilor, a concentrarii, nerabdarii. Pot aparea chiar momente de usoara nervozitate care trebuie temperate imediat. Concurentii trebuie sa se incurajeze si sa se aprecieze reciproc, sa dezvolte o atmosfera de buna dispoztie si prietenie.

PARINTELE SAU SUSTINATORUL CARE INSOTESTE CONCURENTUL IN CULISE.
Trebuie sa respecte indicatiile de amplasare date de organizatori. Trebuie sa aiba, fata de organizatori, echipa de beauty cat si fata de echipa de filmare, o atitudine civilizata, calma, echilibrata. Trebuie sa fie atenti la anunturile facute si sa aplice indicatiile date pentru ca derularea actiunilor sa fie cat mai fluida.

In relatiile cu echipa de beauty: se respecta programarea rezultata in urma inscrierii. Echipa de stilisti nu trebuie stresata si nu li se vor cere coafuri care necesita timp indelungat. Nu este timp pentru asa ceva iar concursul vizeaza mult mai multe aspecte decat parul are isi are si el importanta lui.

Singurele elemente de scenografie acceptate sunt cele stabilite de organizatori. In cazul in care exista intentia de completare a acestuia, proiectul trebuie supus atentiei si aprobarii organizatorilor. Decizia acestora este cea finala.

Cerem parintilor:
- punctualitate,
- respectarea indicatiilor si deciziilor organizatorilor,
- utilizarea civilizata a spatiului alocat cat si a spatiilor comune.
- sa respecte si sa nu comenteze deciziile juriului. La marile competitii internationale de profil, indiferent de varsta participantilor, se prevede de la bun inceput obligatia de a respecta deciziile juriului. Cine nu doreste sa fie jurizat de respectivul juriu, nu participa.


TROFEE ACORDATE


Fiecare concurenta si concurent prezenti in finala nationala vor primi un trofeu cit si o diploma speciala.

Agentiile reprezentate de concurentii respectivi vor si ele premiate.


Dupa jurizare, la fiecare categorie de virsta vor fi acordate:

Doua trofee Mini Silver Topmodel Romania (fata baiat)**

Doua trofee Mini Topmodel Romania (fata baiat)

Doua trofee Mini Vice Topmodel Romania (fata - baiat)

Doua trofee Mini Model Romania (fata - baiat)

Doua trofee Mini Fotomodel Romania (fata - baiat)Cite un trofeu:

Mini Clip Model Romania

Mini Model carnaval

Mini nightstar model Romania

Mini casual Model Romania

Mini luxury Model Romania

LA NIVELUL INTREGULUI CONCURS
(nu se tine cont de categoria de varsta)
se vor acorda urmatoarele titluri:

Mini TV Model Romania

Mini Cinema Model Romania

Mini Creativ Model Romania

Mini Inedit Model Romania

Trofeul pentru cel mai bun zimbet.

Trofeul pentru cel mai bun portofoliu.

Trofeul pentru cel mai dragalas minimodel

** castigatorii titlurilor Mini Silver Topmodel Romania vor putea concura in editiile viitoare pentru sectiunile speciale

Mini Gold Topmodel Romania

iar in cazul in care se califica pot accede mai departe spre

Mini Platinum Topmodel Romania
Mini Diamond Topmodel Romania


IMPORTANT: CE PUNCTEAZA JURIUL?

Fiecare membru al juriului va trebui sa aprecieze evolutia concurentilor in doua formule. Prima este cea live, in sala, pe parcursul derularii defilarilor. Cea de a doua, care o completeaza pe prima, este cea a analizei filmarilor. Cu acesta ocazie se pot vedea clar elemente tehnice importante care pot scapa la o prima si rapida vizionare a unui sir intreg de modele care defileaza in spatiul de prezentare.

Juriul analizeaza si puncteaza, cu note cuprise intre 1-20, fiecare proba din concurs. Aceste aprecieri inglobeaza evaluari privitoare la: naturalete, atitudine, expresivitate, adaptare la tinuta prezentata, modul in care sunt folosite in prezentari accesoriile pentru a se remarca cel care le prezinta, tinuta aleasa de parinti pentru proba respectiva, modul in care se merge pe scena, tinuta corpului, dragalasenia, emotia pe care o transmite publicului, modul in care sunt folosite bratele, tinuta capului, privirea, utilizarea momentelor de oprire "in poza", inventivitatea momentului prezentarii, a prezentei scenice, tinuta generala, gradul de ingrijire al corpului (ingrijirea parului, a pielii, sublinierea trasaturilor prin machiaj ultralight- necesar pe scena), etc.

Dupa cum se vede, notarea concurentilor nu este deloc o munca simpla si usoara.